Sider

tirsdag 1. juli 2014

Vi tre jentene bestemte oss for tur selv om yr.no ikke hadde de beste værmeldingene. Kjørte rv 70 fra Oppdal mot Sunndalsøra. Tok av på Hovin og fortsatte ca 4 km der elva Hareima krysser veien. Litt dårlige parkeringsforhold, men vi lurt bilen av veien. Det var flere som skulle på tur denne dagen. Stien starter ved "brukaret" med et lite synlig skilt til Litjkalken. Fra bilen er det ca 10 min gange over jordet på Mæle siden. Krysset elva og fortsatte langs stien mot "lårknuserbakken" jeg har sett på i mange år fra bilen.

Dette er en meget godt brukt rute for å nå Storkalkinn 1880, Hårstadnebba 1644, Kaldfonna 1849 og Litj kalken 1389 som var dagens mål for oss. Stien slynger seg langs Hareima rett opp med ca 70 svinger som ender ved restene etter den gamle hytta fra krigens dager 650 moh med varde og turkasse. Historien sier at det her oppe foregikk en del usømmeligheter mellom unge tyske soldater og jenter fra bygdene omkring.Legg til bildetekst




Vi signerte i boka og bestemte oss for å parkere gruppen vi hadde tatt igjen. Stien til Litj Kalken fortsetter bak hytteruinene over et parti med storstein til stien igjen blir tydelig.


Stien går innunder Litlhareimnebba 1285 og krysser ei lita elv på 900 moh. Her fylte vi på drikkeflaskene for siste gang og fortsatte oppover en grusete morenerygg til ca 1200 moh. Vi kunne se noe varding opp mot Hårstadnebba som lå der så vakker med nysnø på ryggen. Vi oppdaget en kar med hund som kom i stor fart oppover ura. Kastet bare et blikk på hverandre og uten et ord var vi enige om at han IKKE skulle ta oss igjen før vi nådde toppen.


Utsikt mot Dronninga og Kongen.



Kom oss opp mot topp-platået i rekordfart. Ble ganske skuffet over den dårlige steinrøysa som lå der, men vi skiftet til tørre klær, skålte og delte matpakka med Kira.

Vi hadde berget unna regn så langt, men mot vest var det svart som natta.

Hårstadnebba skal besøkes neste gang. Det forlenger ikke turen så mye å ta med den i samme slengen. Dårlig vær gjorde at vi droppen den i dag.

Utsikt mot Dronninga, Kongen, Tussdalsnebba ,Hovsnebba.

Da vi hadde pakket og var i ferd med å starte på returen dukket joggeren opp. Han lurte på om vi ikke skulle skrive oss inn i turboka???? Så fulgte han oss litt ned i hellinga hvor det ligger en stor varde med turbok og himmelsk utsikt over Sunndalsøra og fjorden.


Etter hvert kom også følget vi knuste på 650 moh.

Startet returen sammen med joggeren og hunden hans, men de føyk ned lia i en utrolig fart. Vi berget oss over den siste stenura før regnet kom og gjorde underlaget glatt. Det gikk fort å komme seg ned de 70 svingene til bilen. Kira var sliten og lykkelig som oss da hun krøllet seg sammen i bilen.  Joggeren dukket opp ved bilen og var klar for ny tur opp lia. HMMM Dr. Freud hadde nok hatt en diagnose for denne karen. Dette er en tur jeg absolutt vil anbefale for de som ikke har vonde knær.
Høydemeter: 1394  - Lengde: 10,7 km t/r  -  Tid : 5 timer med ei lang pause.
Takk for turen jenter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar