Sider

lørdag 5. oktober 2013

ÅRVASSTINDEN I HØSTPRYD

Vi kom E 39 fra Festøy til Nordre Vartdal og tok av mot Årskog. Kunne kjøre 5,4 deilige km til Vartdalsætra. Dette er nok også en populær hyttelandsby med tinder på alle kanter. Vi dro på oss fuktige og sure fjellsko, men var veldig fornøyd med været. Labbet innover stien østover til Skjerva og " villgikk" til det markerte skaret mellom Litl Kuven og Store Kuven mens vi stappet i oss krekling i store mengder. Her traff vi på hovedstien fra sætra som vi fulgte videre opp dalen forbi en rødmalt stor T og et snøparti øverst i skaret. Fortsatte i slakt og lettgått terreng opp fjellsiden til traversen med Åvatnet under. Herfra kom høydemetrene " kjapt" opp den elegante og bratte nordryggen. Varden på Årvasstinden hadde allerede fått dagens første gjest ( Per Børge ) da vi ankom.


Det ble kaffepause og følge tilbake til bilene. Dette er en spennende tur som også passer for barn som er vant til fjellturer. God tur.




Kolåstinden bak til høyre - Romedalstind til venstre                                  Lengde 9,7 km - Tid 4 timer - 893 hm


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar